Get Adobe Flash player

Alegerile generale USR. Ședinta Comitetului Director și a Consiliului Uniunii

Printer-friendly versionPDF version
 
            Luni, 10 iunie 2013, a avut loc şedinţa Comitetului Director al USR, ultima înainte de alegerile care se vor desfăşura în toamnă. Ordinea de zi a cuprins o informare a preşedintelui USR, dl Nicolae Manolescu, despre proiectele care au fost împlinite, şi anume: Colocviul Romanului Românesc, Turnirul de poezie de la Gyula, între filialele Arad şi Cluj, câştigat de filiala Arad şi, individual, de Ioan Moldovan. Au mai fost premiaţi: Aurel Rău, cu premiul de onoare, şi Romulus Bucur, cu premiul de popularitate acordat de toţi cei prezenţi. Raportul preşedintelui s-a mai referit la finanţarea revistelor literare ale USR, care apar cu ajutorul Ministerului Culturii. Membrii Comitetului Director au primit noul Statut al USR.. În perspectivă, proiectul Galei Poeziei Române Contemporane. S-au mai discutat măsurile financiar-administrative pentru funcţionarea USR în continuare. La capitolul Diverse s-a citit un material în care dl Mircea Arman, redactorul şef al revistei Tribuna din Cluj şi membru al Filialei Cluj a USR, ameninţă conducerea USR pentru a-şi fi manifestat dreptul la opinie faţă de încălcarea repetată a deontologiei profesionale şi atacurile repetate la adresa USR.
            În aceeaşi zi a avut loc şi întrunirea, cea din urmă, a Consiliului USR, care a discutat şi decis calendarul alegerilor din cadrul filialelor USR, care se vor desfăşura, conform noului statut, membrii acestora votând inclusiv pe preşedintele USR. A fost ales preşedintele comisiei de numărătoare a voturilor, în personaa lui Nicolae Prelipceanu. Iată şi calendarul alegerilor:
Luni, 16 septembrie
ora 9 – Filiala Poezie Bucureşti; ora 17 – Filiala Bucureşti Traduceri;
Marţi, 17 septembrie
ora 9 – Filiala Bucureşti Proză;
ora 17 – Filiala Copii şi tineret;
Miercuri, 18 septembrie
ora 10, Filiala Piteşti;
ora 17 – Filiala Craiova;
Joi, 19 septembrie
ora 15 – Filiala Timişoara;
Vineri, 20 septembrie
ora 10 – Filiala Arad;
Sâmbătă, 21 septembrie
ora 10 – Filiala Bucureşti, Critică şi istorie literară;
ora 17 – Filiala Bucureşti Dramaturgie;
Miercuri, 25 septembrie
ora 11,30 – Filiala Sibiu;
ora 18 – Filiala Alba Iulia;
Joi, 26 septembrie
ora 11 – Filiala Tg. Mureş;
Vineri, 27 septembrie
ora 9 – Cluj;
ora 17 – Filiala Braşov;
Sâmbătă, 28 septembrie
ora 11 – Filiala Constanţa;
Duminică, 29 septembrie
ora 11,30 – Filiala Galaţi;
Miercuri, 3 octombrie
ora 9 – Filiala Chişinău;
Joi, 4 octombrie
ora 9 – Filiala Iaşi;
ora 17 – Filiala Bacău;
Luni, 7 octombrie – întrunirea Consiliului nou ales şi numărătoarea voturilor pentru preşedintele USR, de către membrii Comisiei de numărătoare a voturilor, formată din preşedintele ales de Consiliu şi din repezentanţii fiecărui candidat.
            Consiliul a votat prevederea ca toţi aceia care nu şi-au plătit cotizaţiile pe anul 2012 până la data de 10 iunie îşi pierd dreptul de vot la adunările de alegeri.
            În final, consiliul a votat excluderea lui Mircea Arman din USR, pentru motivele care sunt expuse într-un comunicat special.