Get Adobe Flash player

Comunicat al Filialei Timișoara a Uniunii Scriitorilor din România

Printer-friendly versionPDF version

 

   Noi, scriitorii membri ai Filialei Timişoara a Uniunii Scriitorilor din România am aflat cu imensă indignare despre cele două teribile mesaje de amenințare, total iraționale, adresate marii noastre actrițe Maia Morgenstern și colectivului Teatrului Evreiesc de Stat și ne exprimăm solidaritatea necondiționată cu domnia sa și cu întreaga comunitate evreiască din România.

   Revoltătorul conținut antisemit și anticultural al acestor mesaje vine din vremurile sumbre ale istoriei, primitive prin ideologie și tragice prin acțiune politică, promovează o atitudine și un limbaj asasine, ce contravin flagrant nu doar logicii conviețuirii sociale, ci și ființei esențiale a poporului și a societății românești de azi.

   Denunțăm fără rezerve asemenea poziții exprimate public și dezavuăm ferm orice formă de intoleranță și stigmatizare a semenilor din perspectiva rasei, etniei, clasei ori apartenenței religioase. Refuzăm orice întoarcere la barbarie și întuneric!

   Solicităm autorităților statului să abordeze temeinic și să rezolve cu celeritate întreaga situație, să-i descopere și să-i aducă în fața justiției pe autori, pentru a fi pedepsiți pe măsura gravității faptelor lor.

    Suntem lângă dumneavoastră, doamnă Maia Morgenstern, mobilizați împotriva extremismelor de orice fel, cu deplina speranță că asemenea triste și inacceptabile accidente nu se vor mai petrece niciodată.

FILIALA TIMIȘOARA A UNIUNII SCRIITORILOR DIN ROMÂNIA