Uniunea Scriitorilor din România - Filiala Timișoara

Get Adobe Flash player

A plecat dintre noi OBERTEN JÁNOS

A plecat dintre noi prozatorul, criticul de teatru și jurnalistul

OBERTEN JÁNOS

 

   Născut la 8 aprilie 1944, în localitatea Herneacova, județul Timis, el a absolvit Școala tehnică postliceală EMT Timișoara, fiind, succesiv,  tehnician proiectant la ELBA Timisoara și redactor la publicația timișoreană de limba maghiară Temesvari Új Szó

   La vârsta de 14 ani, a fost condamnat politic și închis timp de doi ani pentru participarea la revoluția maghiară din 1956.

Sărbători fericite!

Dragi colegi,

  Apropiata minune  a Învierii Domnului să vă aducă Binecuvântare și Lumină în suflet, sănătate, dragoste, pace și bucurii nepereche alături de cei dragi.

                Paște și Sărbători fericite!

                                               Hristos a înviat!

Suspendare

   Stimați colegi,

   Lansarea programată pentru vineri, 13 martie 2020, în cadrul Întâlnirilor literare de vineri se suspendă.

   În contextul măsurilor dispuse de autorități pentru combaterea răspândirii coronavirusului, Întâlnirile literare de vineri vor rămâne, în continuare, suspendate, până la o dată care va fi anunțată ulterior.

A plecat dintre noi poetul ARCADIE CHIRȘBAUM

   A plecat dintre noi, după o lungă și grea suferință,  poetul

                                              ARCADIE CHIRȘBAUM

   Născut la 27 iulie 1941, în localitatea Briceni, judeţul Hotin, Republica Moldova, a urmat școala primară, gimnaziul şi liceul la Făget, unde s-a refugiat împreună cu familia. A absolvit Institutul Pedagogic din Timişoara și a fost profesor la Şcoala generală din Birchiş, judeţul Arad (1965-1966) și  la Liceul “Traian Vuia” din Făget.

Întâlnirile literare de vineri

   Vineri, 13 martie  2020 , de la ora 12.00, în sala de cenaclu din Piața Sfântul Gheorghe nr.3, va avea loc lansarea romanului Domnița valahă  și a antologiei bilingve de autor  Cânt plâns/ Canto pianto. Canto pianto/ Cânt plâns de VIORICA BĂLTEANU.

A plecat dintre noi poetul OCTAVIAN DOCLIN

A plecat dintre noi poetul

OCTAVIAN DOCLIN

   S-a născut la 17 februarie 1950 (în actele oficiale: 18 februarie 1950), în localitatea Doclin, judeţul Caraş-Severin. A studiat la Şcoala generală din localitatea natală, la  Liceul din comuna Grădinari, județul Caraş-Severin, și a urmat cursurile Institutului pedagogic Oradea, Facultatea de Filologie, specialitatea română-franceză.

Pages

1 2 3 4 5 6 7 8 9 next › last »