Get Adobe Flash player

COMUNICAT PRIVIND REZULTATELE ALEGERILOR

Printer-friendly versionPDF version

   Joi, 12 aprilie 2018, la Casa ”Adam Müller Guttenbrun”, a avut loc Adunarea Generală a membrilor Filialei Timișoara a Uniunii Scriitorilor din România, în prezența conducerii actuale a Uniunii Scriitorilor și a celor cinci candidați pentru funcția de Președinte al organizației pentru mandatul 2018-2023.

   Pe Ordinea de zi au fost înscrise Rapoartele de activitate ale conducerii USR și a Filialei pentru mandatul 2013-2018, precum și prezentarea platformelor electorale ale celor cinci candidați la nivel național, urmate de o largă dezbatere asupra materialelor prezentate.

   Din cei 203 membri cu drept de vot (din care 20 cu domiciliul în străinătate), au luat parte 124 de scriitori, reprezentând 61,5% din totalul membrilor cu drept de vot și, respectiv, 74,5% dintre membrii rezidenți în România.

   În urma numărării voturilor exprimate, Președinte al Filialei Timișoara a Uniunii Scriitorilor din România a fost reales prof.univ.dr Cornel Ungureanu cu 82 voturi, față de contracandidatul său, Lucian Alexiu (42 voturi).

   Din noul Comitet de Conducere al Filialei vor face parte Cornel Ungureanu, Președinte, Marian Odangiu (96 voturi), Claudiu T. Arieșan (77 voturi), Robert Șerban (72 voturi) și Lucian Alexiu (62 voturi). Au mai obținut voturi Ada Cruceanu (60), Lucian Vasile Szabo (52) și Nina Ceranu (43).

   Reprezentant al Filialei în Consiliul Uniunii Scriitorilor din România a fost ales Marian Odangiu (70 voturi), față de Lucian Alexiu (50 voturi).

    Potrivit prevederilor Statutului Uniunii Scriitorilor din România, urna cu voturile exprimate pentru Președintele USR a fost sigilată înainte de data începerii alegerilor de către Comisia de Monitorizare a Alegerilor și va fi păstrată într-un spațiu securizat pe durata alegerilor, până la data numărării voturilor.

   Rezultatele alegerilor se vor consemna într-un proces-verbal întocmit de Comisia de Monitorizare a Alegerilor, la data de 5 mai 2018, în cadrul Consiliului USR.